Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Προσπάθεια...

===================
Είναι πρακτικά αδύνατο να συναντηθούμε όλοι μαζί, σε ένα συνέδριο ας πούμε, για να ‘’φτιάξουμε’’ τον κόσμο!
‘’Φτιάξουμε’’ σημαίνει να υπάρχει δικαιοσύνη, αγάπη, καθαρό περιβάλλον…
Ας το κάνει μόνος του ο καθένας με γνώμονα την δικαιοσύνη και την συνείδηση του!
Επιπλέον θα ήταν απίστευτα χρήσιμο να διδάξουμε στους νέους ανθρώπους πώς να αποφεύγουν την αντισηψία του πνεύματος και να μην νιώθουν σκλάβοι κάτω απ’ το βλέμμα κάποιων ανθρώπων, που αυτάρεσκα χρήζουν τους εαυτούς του παντογνώστες ( γνώστες του τίποτα στην πραγματικότητα !), όπως και να μην νιώθουν καμία συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας αυτού του βλέμματος και της βλαπτικής συμπεριφοράς των πλην – ανθρώπων τους!
Αν κάποιος διερωτηθεί: γιατί να το κάνω αυτό, αφού δεν πρόκειται να προλάβω να χαρώ τα αγαθά αυτής της προσπάθειας, δεν φτάνει η ζωή μου ;
θα του απαντήσω το εξής: Δεν έχει σημασία αν θα προλάβεις! Όταν κάνεις κάτι που θεωρείς δίκαιο και σωστό σε κατακλύζει ένα όμορφο συναίσθημα· της ικανοποίησης ότι πρόσφερες και εσύ κάτι στην αλυσίδα της ζωής! Την ικανοποίηση που προκύπτει από την προσπάθεια να διευκολύνεις τις επόμενες γενεές να ζήσουν πιο ποιοτική ζωή, πιο ήρεμη και δίκαιη!
Και καλύτερα να προσπαθεί ο καθ’ ένας μόνος του προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί έχουμε μια αδυναμία εμείς οι άνθρωποι. Ακόμα και όταν έχουμε ένα κοινό όραμα, αρχίζουν να εμφιλοχωρούν τα συμφέροντα! Κάποιοι θα εμφανίσουν εκείνη την εγωιστική συμπεριφορά που έχει ένας ηγέτης και αρχηγός και τότε θα πάνε όλα κατά διαβόλου!
Ο καθ’ ένας μόνος του λοιπόν, για την επίτευξη του κοινού στόχου, που οι περισσότεροι θα θέλαμε να βιώσουμε!
Όλη αυτή η συμπεριφορά και στάση ζωής προκύπτει από την αγάπη μας για τον άνθρωπο σαν πλάσμα, άσχετα αν είναι το μοναδικό πλάσμα στη γη που δεν προσφέρει τίποτα εκτός από να την καταστρέφει! Στην πραγματικότητα θα συμπεριφερθούμε έτσι για την προστασία του όμοιου με τον εαυτό μας ,πλάσματος!
Υ.Γ. Να τους μάθουμε ακόμα ότι δεν πρέπει να φοβούνται τον θάνατο γιατί είναι η φυσική κατάληξη του ανθρώπου και ακόμα ότι είναι όμορφο να ζουν μέσα στην αθωότητα γιατί έχει λιγότερες σκέψεις και άγχος χωρίς όμως να είναι ευθυνόφοβοι!
30/4/2010
Αφορμή από σκέψεις του Pessoa