Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Λίμνη Τσιβλού

Αποφάσισα να κάνω μια διήμερη απόδραση στην ορεινή Αχαΐα και συγκεκριμένα στην Λίμνη Τσιβλού. Είναι σε 800 μέτρα υψόμετρο περίπου 20 χιλιόμετρα από την Ακράτα, πάνω στον Χελμό.
Πρόκειται για μια φυσική λίμνη που δημιουργήθηκε το 1912 από μια κατακρήμνιση, η οποία έκλεισε την φυσική εκροή του ποταμού Κράθη. Έχει επιφάνεια περίπου 200 στρέμματα και μέγιστο βάθος 80 μέτρα. Το όνομα της το πήρε από το χωριό Τσιβλός που όμως τώρα βρίσκεται μέσα στο νερό της λίμνης μετά από την κατολίσθηση του 1912.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες είναι απίστευτο, μαγευτικό τοπίο καλοκαίρι και χειμώνα. Μπάνιο μπορεί να κάνει κάποιος άφοβα και ταυτόχρονα να απολαύσει τα έλατα και τα πεύκα που υπάρχουν κοντά στην λίμνη και στα γύρω βουνά. Στην λίμνη υπάρχει πρόσβαση με δρόμο από άσφαλτο εκτός από τον δρόμο που περιβάλλει την λίμνη που όμως και εκεί ένα απλό Ι.Χ. με προσεκτική οδήγηση προσεγγίζει άνετα.
Αν αποφασίστε να κάνετε αυτή την εκδρομή συνδυάζοντας με διανυκτέρευση ακόμα και καλοκαίρι υπάρχει ψύχρα. Όταν εγώ βρισκόμουν στο επίπεδο της θάλασσας η θερμοκρασία στις 10 το πρωί ήταν 26 βαθμοί κελσίου. Μετά από 45 λεπτά ( Ακράτα-Τσιβλού περίπου 20KM αλλά ο δρόμος έχει στροφές ) στην λίμνη η θερμοκρασία ήταν 22 βαθμοί. Το βράδυ στις 23:00 η θερμοκρασία πέφτει στους 17 βαθμούς.
Απολαύστε τις φωτογραφίες ( τραβήχτηκαν από κινητό με ανάλυση 3Mega):